top of page

Miljömedvetna företag har börjat återanvända de kvalitetsmöbler man en gång satsat pengar i.
– De kommunicerar sin värdegrund i den rumsliga miljön, fortsätter Lars. Och det är ingen tillfällighet. Arbetsplatsers värdegrund är viktig. För de anställda och för den målgrupp verksamheten riktas till.


– Det är svårt att förklara varför 100 fullt fungerande stolar kasseras vid en renovering för att göra plats för 100 nya. När de som redan finns kan ge samma nykänsla.Det finns en förutfattad mening att renoverade möbler ser hemmafixade ut. Det är fel. De möbler vi renoverar ger samma fräscha intryck som nya.

TA TILLVARA BLIR LIKA FRÄSCHT SOM NYTT.

MEN HAR RÄTT MILJÖTÄNK.

tänk hållbart ottossons.jpg

MILJÖMEDVETNA - I företag och offentliga myndigheter blir man alltmer medvetna om att ta tillvara de kvalitetsmöbler som finns i lokalerna när man renoverar, säger Elinor, Moa och Lars på Ottossons interiör och tapetserarverkstad i Östersund.

Företag som rumsligt vill förstärka sitt varumärke börjar också tänka i banor av återbrukade möbler.
– Hemma uttrycker man sin personlighet genom sin inredningsstil. Samma sak gäller på ett företag. Inredningen är ett statement. Oavsett om man är medveten om det eller inte, säger Moa Kårebrand, tapetserare på Ottossons.


Ottossons har, förutom sin tapetserarverkstad, ett utvalt sortiment av märkesmöbler.
– Vi säljer renoverade märkesmöbler, så som klassiker från Bruno Mattsson, Carl Malmsten, Jetson och Lamino exempelvis.

Läs mer om hur vi kan hjälpa ert företag 

nya möbler persson invest.jpg

LITE EXTRA

Alvar Alto-stolarna är både snygga och hållbart renoverade, säger Bob Persson på Persson Invest. Därtill föreslog Lars att vi skulle läderlinda dörrhandtagen för att få till en helhet i inredningen. Bra förslag som vi inte skulle ha tänkt på själva.

Idag jobbar fyra personer i företaget. Alla hantverksskickliga och med ett stort intresse för inredning.
– Vi är experter på textilier och på möbler förstås. Men vi har också kompetens på mattor och gardiner för offentliga miljöer, säger Lars och fortsätter:


Lars är uppvuxen inom tapetseraryrket och Elinor och Moa är utbildade på träakademin. Daniel går lärlingsutbildning.
– Lars har en fantastisk kunskap, säger Moa. Elinor har en bakgrund också som sömmerska och jag har specialiserat mig på moderna möbler som Jetson och Lamino.

Här kan du ta del av vår stolta historia

– Ta kontakt med oss om du är ansvarig för inredningsprojekt. Och börja bolla tanken på kombon hållbarhet och nykänsla i interiören.
Det handlar om att ta ansvar för att inreda hållbart. Och sätta stopp för resursslöseri, menar Lars.


– Det offentliga rummet har aldrig köpt in dåliga möbler. Där finns en uppsjö kvalitetsmöbler att ta tillvara. Släng dem inte! Utan inred istället med fina renoverade möbler på jobbet, avslutar Lars Ottosson, på Ottossons i Östersund.

Vill du veta mer? Kontakta oss:

063-51 41 00  |  info@ottos.se

moa och ellinor ottossons interiör.jpg
logo svart med möbler-01.png
bottom of page